Fangerturist i Østgrønland

Sommeren 2009

Flere års drøm gik i opfyldelse i sommerferien 2009. Hele familien tog på "fangerferie" i Ammassalik-området, et af Grønlands mest fascinerende områder med noget af den mest imponerende og barske natur i hele landet.

På østkysten bor der ca. 3.500 indbyggere heraf omkring halvdelen i den eneste by Tasiilaq. De meget få bygder der findes på østkysten ligger næsten alle mindre end én dagssejlads fra Tasiilaq.

Østkysten er i modsætning til vestkysten, der påvirkes af golfstrømmen, kun farbar i få af årets måneder. Havisen slipper først sit tag i juni måned og efterlader muligheden for storslåede naturoplevelser i den drivende pakis hen over sommeren.

Kæmpe drivende isfjelde, enorme isflager fra Nordpolen og masser af mindre isbjerge er sammen med den interessante fauna det perfekte grundlag for en spændende og anderledes ferie.

En forudsætning for ophold i dette smukke og til tider ugæstfrie område er lokal assistance. Uden Martha og Duuma Mikaelsen's store gæstfrihed og hjælp havde turen aldrig kunne lade sig gennemføre.

Sammen med familie Mikaelsen tog vi på en ca. 2 ugers fangsttur i Duuma's 26' motorbåd.

Foruden Tasiilaq besøgte vi på sejlturen bygderne: Isortoq, Tiniteqilaaq, Kuummmiut og Kulusuk samt den forladte bygd Qernertivartivit.

Udgangspunktet var, at vi skulle campere i eget telt og selv skaffe føden via jagt og fiskeri - en udfordring der til fulde lykkedes.

Vil du vide mere om Østgrønland kan du benytte følgende link:

http://www.eastgreenland.com